Üveges Gábor: ideje váltani, magasabb fokozatba kell kapcsolni a vidéket

Megosztás

Ha házat épít, hozzáértő embertbíz meg a munkával. Miért tenne másképp a lakóhelye esetében?

Ez jelen pillanatban a választás fő kérdése Borsod-Abaúj-Zemplén megye 4-es országgyűlési egyéni választókörzetében. Üveges Gábor, az ellenzéki összefogás jelöltje2006-tól Hernádszentandrás polgármestere. Ebben a szerepkörben már bizonyított: a pici, halmozottan hátrányos helyzetű település az északi régió egyik legnagyobb ökogazdaságává vált. A BioSzentandrás nevet nem csak a megyében ismerik, hiszen a sikeres programot több nemzetközi díjjal is jutalmazták már. Ami talán ettől is fontosabb: reményt és célt adott azoknak a hátrányos helyzetű embereknek, akik talán már önmagukról is lemondtak.

A programban résztvevők egy csapatként valami olyat tettek le közösen a térség asztalára, ami igazi márka lett – mesél a BioSzentandrás projektről Üveges Gábor. – Hittek valamiben, tettek érte, és megcsinálták. Nemcsak termékek születtek, hanem egy új életérzés is. Ennek a programnak lelke van.

Felismerte a lehetőséget

Üveges Gábor volt az ötletgazdája és létrehozója ennek a komplex gazdálkodási és szolgáltatási rendszernek, ami megváltoztatta 25 család jövőjét, közvetve pedig az egész falu életére kihatott. A hernádszentandrási polgármester azóta számos önkormányzati és vidékfejlesztési tervezés szakmai tanácsadója volt, hazai és nemzetközi konferenciákra hívják előadni. Üveges Gábor neve az ellenzéki szövetség szakpolitikai kabinetvezetői között is szerepel: Márki-Zay Péter pont a vidékfejlesztés terén számít a tudására, tapasztalataira.

Arra a tudásra és tapasztalatra, ami április 3-át követően a választókerület összes településének javát szolgálja majd, amennyiben az itt élők a változás és a fejlődés mellett teszik le a voksukat.


Kapcsolódó cikkek